Dopřejte si vitamíny z citronu, aniž byste si zničili zuby

O pozitivním vlivu citronu na lidské tělo se nedá pochybovat. Obsahuje vysoký podíl vitamínu C, kterou byste měli konzumovat především během nachlazení, ale také pro obecné posílení imunitního systému. Kyselina citronová ovšem negativně ovlivňuje zuby a poškozuje sklovinu. To může být velký problém zejména v případě, že pijete hodně vody ochucené touto surovinou. Podívejte se jak posílit imunitní systém a přitom si v jiném smyslu neublížit.

Kyselý citron muž

Kyselina, která ničí chrup

Pokud si nejste jistí, jak je na tom vaše sklovina, zkušený zubař Liberec i jinde v Čechách vám to řekne. Zároveň vám odborník může poradit, co dělat pro její posílení a zamezení jejímu ničení a tvoření kazů. Kromě toho si můžete také nechat odstranit zubní kámen nebo si chrup nechat vybělit. Základním znakem poškozené skloviny jsou:

  • velmi citlivé dásně při konzumaci studeného nebo kyselého nápoje,

  • prudká změna odstínu (žlutá nebo dokonce hnědá),

  • zcela průhledné špičky.

Plátky citronu hřebíček

Vhodná konzumace

Chcete mít krásný a bílý úsměv, ale přitom posílit své zdraví? Od konzumace citrusů byste se rozhodně neměli nechat odradit. Musíte jen dodržovat pár základních tipů, aby nedošlo k poškození chrupu. Po každém napití ochucené vody si nemusíte ihned během čistit chrup, ale rozhodně byste si vždy měli vypláchnout ústa čistou vodou. Díky tomu odstraníte hodně kyseliny.

Snažte se také používat co nejvíc brčko, aby se tekutina nedostala v ústech do přímého kontaktu. V případě, že si budete dělat čaj obohacený o vitamín C, nedělejte ho z vařící vody. Počkejte, až zchladne alespoň na 80 stupňů. Nakrájenou surovinu také nenechávejte nakrájenou příliš dlouho v lednici, jinak ztratí všechny skvělé a zdravé vitamíny, kvůli kterým ho máte tak rádi. Vychutnáte si tak svůj oblíbený nápoj bez toho, aniž byste se museli obávat škodlivých následků.